Min mammas trädgård: Purple and Violet


Summer sun, something begun...

Hej sötisar♥ Har vart ute hela dan, det har vart skitbra väder :D Badade flera gånger, och nu är dert nästan 20° i vattnet. Syrrans kalas blev succé, vi hade jättekul allihopa... särskilt jag ;) har längtat efter ett kalas med pappersmuggar och prinsesstårta♥ Håller på att redigera bilder nu, snart kommer insperaion från mammas trädgård i olika lila nyanser.

Next up: Kalas

5 minuter kvar nu! Min syster har gett mig tillstånd att måla naglar och borsta hår, och utan att överdriva kan jag tala om att hon är en riktig prinsessa♥ Jag är fiskedamm idag, sjukt kul :D har längtat hela mitt liv efter att få hjälpa min syrra med kalas. Helt ärligt, det är nog jag som styrt upp hela kalaset ;) Si ju lejter!

Just got home

Hejhej och go'morgon! Nu kom jag just hem från affären där vi köpt saker till min systers kalas som är senare. Det börjar om en och en halv timme, så det är lite brottom. Vi hörs senare, efter kalaset :)

Dagens outfit 2

Jaha, idag blev det visst två outfits ;)
Top: New Yorker
Bikini(somintesynsmenendå): Stadium
Hatt: Lindex

Photoshoot

Imorgon kommer de första bilderna c: det är över 600 bilder, så de kommer några åt gången i collage.

DALIA IN THE HOUSE JAO!!!

Nu är Dalia här, hon har vart det sen klockan två typ och det är därför jag inte uppdaterat :) Vi fotar med hennes nya kamera [Î(O)] Senare kommer... ca 250 bilder c: Vi ses♥

Dagens Lunch & Middag

Stog och stuvade dessa makaroner i ca 35 minuter, men det var värt det! c:
Stuvade makaroner med stekt SKINKA. Just det, skinka O.o

Cesarsallad, mumsigt c:

Dagens outfit

Här kommer dagens outfit!
Klänning: House of Lola
Bild tagen av Titti♥

Sommarläsning

Matchad ★★★
I Cassias värld, en möjlig framtid, bestämmer Samfundet allt. Vem man ska älska, vart man ska arbeta, vad man ska äta, när man ska dö. Visserligen är det för friska och varckra barn, ens möjligheter att göra nytta efter bästa förmåga och ens hälsa, men Cassia kan inte låta bli att ifrågasätta liite av alla regler som samfundet hittar på. När hon blir "matchad" med sin bästa vän Xander blir hon först överlycklig, men sedan börjar hon undra. Vad gör man när det rätta ställs mot det sanna? Denna bok påminner mig VÄLDIGT mycket om boken "Ful". Rekomenderas 11 år och uppåt.

Vivianne, är du vuxen nu? ★★★★☆
Denna bok handlar om Vivianne som bor med sin kille Cesar i Stockholm. Allt hon vill och drömmer om är New York. När jag läste den trodde jag att den var förutsägbar, och at jag visste hur boken skulle sluta. Där hade jag fel. Under berättelsens gång ändras det "förutsägbara" minst 20 gånger, och i slutet blir det endå inte som man trodde. Rekomenderas för er som är mellan 12-14 år, eftersom att den innehåller lite "barnförbjudna scener".
Eldvittnet ★★★★☆
Den här boken handlar om ett mord på ett behandlingshem för psykiskt dåligt mående flickor och kvinnor. Jag har själv inte läst denna bok, men flera av mina vänner har gjort det och tycker den var bra, så nu litar jag på deras omdömme. Så lång som jag har kommit i boken har den vart bra :) Rekomenderas för äldre, 13+. Det är mord, och inte den oskyldiga sorten - om det nu finns någon.
I gryningen tror jag att mamma ska väcka mig ★★★
Ombeni kommer från Kongo. Det hon har varit med om där kan ingen i hennes nya, kalla land förstå. Morden, våldtäckterna.. helst vill hon bara glömma. Men ibland kommer allt tillbaka. Då kan hon bara skrika. Hennes klasskamrater på gymnasiet tror att hon är sur hela tiden, men det är hon inte. Hon är bara rädd. Rekomenderas för de lite äldre, missa inte denna bok! Otroligt välskriven, man lever sig in i Ombenis värld. Uppföljare: Min systers dotter har många pappor.
Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag ★★★
Olivia förstår inte. Hur kan det bara ta slut? Efter tre år vill Jhon inte längre. Vad är fel? Olivia försöker återhämta sig och hennes bästa vänner, Emma och Tor, försöker trösta henne. Olivia och Emma gör upp en plan för hur hon ska få honom tillbaka, men det spårar ur. Totalt. Jättebra bok, skriven med ett perspektiv som bara en ung människa har. Rekomenderas från 12 år.
Frost ★★★
Grace har alltid betraktat vargarna i skogen genom sitt fönster. Särskillt en varg, hennes varg, fascinerar henne mest. Den som räddade henne. Den med gula ögon. Att den skulle koma till henne kändes som något omöjligt, men det händer. Han heter Sam. Och när vintern - och frosten - kommer han att förvandlas till varg igen. Men nu när de vart tillsammans på riktigt kan de inte leva utan varandra. Underbar bok, börjar du läsa kan du inte sluta. Rekomenderas för alla åldrar. Uppföljare: Feber, För evigt.

GOOODMOOORGOOON!!!

*Score* Syrran var frisk idag! Det känns som att jag fick sovmorgon. Hade verkligen ställt in mig på 6 timmars halvsömn, och så vaknar jag nu och känner som en prinsessa♥ Jag håller på att göra boktips för sommarläsning, som kommer om kanske en halvtimme eller så :) Ha det bra!

Dagens middag

Här kommer dagens middag, om än lite sent.

Lax och potatis med örtsås c:
Godnatt gullungar! Sov så gott så ses vi imorn. Ska vakta lillayster hela dagen (om hon fortfarande är sjuk imorgon) och måste sova nu för att orka. Mer frågor till frågestunden! Annars blir jag ledsen D: ahhahah driver ;)
SOV SÖTT♥

Kvällsbad med bästa grannen

Jag, min syster och min söta granne Titti var ute och badade i poolen för en stund sen. Vi blev jättevarma av att hoppa studsmatta och bestämde oss för att ta ett dopp, men det tar ju en stund att fixa i ordning allt så innan vi fick hoppa i han solen försvinna -.- Nu är jag fortfarande väldigt kall, och det va ca en halvtimme sedan D:
Bjuder på en bild c:

New FB cover

Vad tycks? C:

Color Splash Studio

Nu vill jag tipsa er om programmet Color Splash Studio till Mac. Detta är ett program där du kan välja vad av bilden som ska vara i färg och vad som ska vara svartvitt. Du kan även ädra färgbalans och göra det svartvita suddigt (se bild 1). Det kan man såklart göra med de färgade delarna också c: Exempel;

COLOR SPLASH STUDIO
Programmet kostar 22 kr i AppStore :)

Real Housewifes of Beverly Hills

Nu sitter jag och kollar på Real Housewifes of bervely Hills, ska snart dra iväg för att hämta min syster på dagis. Det roliga med alla dessa "Housewifes"-program är att de överdriver så mycket, och gör massor av miner som kameran filmar som ingen skulle  göra i ett normalt program c:

Party in USA


Länkbyte med världens finaste♥

Nu tycker jag att ni alla tar och kollar in finste Didars blogg♥ Hon lägger upp jättefina bilder och fotar hela tiden, så bloggen är skitkul att läsa! När jag inte vet vad jag ska skriva går jag in på hennes blogg och kikar i arkivet efter inspiration. Det var från hennes blogg som jag hittade picmonkey, som jag nu andvänder sjukt mkt♥
Klicka på bilden för att komma till bloggen♥ c:

Frågestund :)


Försovit mig!!!

Skit också, jag skulle visst kliva upp kl. 9:15 och så vakanr jag nu... inte bra alls :/ Ska gå och äta frukost nu, sedan har jag hardcore pappersarbete framför mig -.-' Sedan har jag tänkt att skaffa bloglovin... Ha det bra så länge! c:

Nattis på er :*

Godnatt alla! Tack igen för många åsikter kring min kommande iPhone! Är verkligen jätteglad på allt engagemang :) Sov sött så ses vi imorgon! Vad sägs om boktips och frågestund? ;)

Svar på kommentarer nu igen!

Anonym om Svart eller vit?:
Svart så klart är du galen :;( dom vita blir fett smutsiga och gråa :((
sandra:) om Dagens + dåliga nyheter:
svart, svart, svart <3
Anonym. om Dagens + dåliga nyheter:
skaffa en svart! sååååå mycket snyggare ! passar liksom dig mer.
Funderarar faktiskt på att ta svart, trots att vit leder på omröstningen :) Passar till fler skal och ser mindre smutsig ut. Men vit passar ju min macbook så bra.. :/ fortsätt rösta på allihopa, behöver verkligen hjälp! :)

Daddi om Dagens + dåliga nyheter:
men malin det är sjäkvklart att du måste fixa abonnemanget. vanliga sim kort passar ej till iphonens jag behövder oxå vänta ett tag
Ja Dalia såklart jag ska köpa abonemang! :) eftersom att jag fick ett abonemang med surf förra året i födelsedagspresent så måste jag vänta tills tionde agusti för att uppsägningstiden ska komma, dampade bara lite på att det var så långt kvar c: KOOSSA LÖWW JU *_*

Daddi om I love baking♥:
mahahahah mina bilder lööw ju ko . Alva ville inte ens ha :c
Ahhahahah vet, fett mobbat jue :c frostingen va väldigt äcklig vi hade för mycket karamellfärg :( Jag tror att det va jag som tog närbilden ;) LÖÖWW JU KOOO *_* ♥
Daddi om Pooldopp:
Mahahha stackare - :3
Buhu, jag har en pool det är så synd om mig, eller..? inte direkt koossaa muu c: '-'
Diddi om Fynd på T-shirt store:
Faaaan vad duktig du ar <333
Bra jobbat tjejen!
Daddi om Fynd på T-shirt store:
OFTA DU ÄR SJUKT >BÄST PÅ ATT FIXA PENGAR - 4-3 dagar redan så mycket c: <3 :D ;) :)
Tack tjejer, ni peppar mig att jobba mer ;*
Ger allt för er, ni är bäst ♥ Ibland hittar man sånna människor som man kan prata, skratta och gråta tillsammans med. Människor man kan lita på och vara sig själv med. Ni är precis sånna mänsikor c:

Pretty words aren't always True, true words aren't always Pretty.


I love baking♥

Dessa cupcakes bakade jag och Dalia på påsklovet, för att överraska Alva♥

HpLyrikz


Länkbyte?♥

Hejhej, någon som vill göra länkbyte? kommentera detta inlägg i så fall. :)

Dagens + dåliga nyheter

Jag fick nyss veta att jag inte kan beställa min iPhone förens 10 agusti, eftersom det är då jag kan förlänga mitt abonemang/byta abonemang och telfon utan att betala de sista avgifterna. PALLA VÄNTA LIKSOM -.-' Men å andra sidan hinner jag jobba ihop mer pengar och skaffa ett fint skal c:

Dagens outfit, bild tagen med iPad Owo
Tröja: Stickad av mamma
Shorts: Avklippta gamla jeans
Strumpor: H&M

Godmorgon

Hoppas ni sovit gott! Det har iaf jag. Har gjort sova-regler för den delen av sommmaren som jag spenderar hemma e.e Nu ska jag fortsätta på mitt syprojekt, vi hörs!

Godnatt

Skulle bara titta förbi en sista gång och säga godnatt till er alla! Tack till er som röstat på min fråga. Ert omdömme är till stor hjälp :)

Dags att jooobba

Känner mig fett lat, har typ inte gjort någonting idag... speciellt inte tjänat pengar. Dags att ändra på det! Mamma har sagt att jag får 50 kr om jag syr 5 "sångpåsar"(en påsar med en sak i som betyder att man ska sjunga en viss sång) till min lillasysters dagis. Ett av de bättre erbjudanden jag fått, eftersom att jag älskar att sy♥ Sydde en klänning i slöjden, kanske visar bild någon gång? :) Aja, ha det gott!


Pooldopp

Var nyss ute och tog ett dopp i poolen, och jag kan säga att DET VAR KALLT. ca 15° både i vattet och luften, MYSIGT ELR VAD?!♥
Bild från förra året - då det var sol och 25°

Svart eller vit?

Vilken färg ska jag ha på min iPhone?

Fynd på T-shirt store

Jag hade aldrig varit inne på t-shirt store (kanske för att de enbart säljer gubbtröjor :P) innan en viss Alva dök upp med ett nytt SKITCOOLT iPhoneskal, och jag kan inte låta bli att fråga varifrån det kommer, och svarar att det är från t-shirt store. Då gick jag in på deras hemsida och kollade!
Jättecoola och snygga skal. I like i like! Jag är på G med en iPhone 4S, har bara 150 kr kvar att jobba ihop :D
Alva's skal, bild från Dalia

Svar på kommentarer!

Daddi om Lite enkla designtips!:
ska man fatta det där ?
Ahhahah, nej gmn det ska man inte ;)
Anonym om Välkommen till min nya blogg!:
Snygg blogg mallan. Skönt att du har börjat blogga igen! :D
Tack :) vi får hoppas att jag inte lägger ner igen... OwO
Dalia om Välkommen till min nya blogg!:
HAHAHAH c: tack för att du fixade bloggen dådå ;) . Skit snygg blogg nästan lika snygg Som min Maahahhaha lööw ju ko ;) <3
äsch, det var så lite så ;) LÖÖWW JU KOSSA♥

Rulltårta med jordgubbssylt och vaniljkräm

God frukost man äter alltså c:

Lillasysters födelsedag!

Idag fyller min lillasyster fyra år, och vi ska aldeles strax gå och sjunga för henne :) Godmordon på er!

Mina vänner

Efter skolan brukar jag hänga med de mest awsome människorna i världen; A.S.S. - After School Smex. Vi är sååå coola och underbara och smexiga, det är helt sjukt <3
Alva
En riktig liten skitunge som lämnar gluntenbarnen till hösten för att börja på fotbollsprofil. Galen och underbart vacker♥
Didar
Började i klassen i höstas, men det känns som hon alltid varit här. När man är med henne vet man aldrig vad som kommer att hända!
Dalia
Min lilla unge c: hon kallar mig för mamma, och det är inte oförtjänt, om man säger så. Två ord: G U L L I G & H Y P E R A K T I V
Smexig så in i helvete :* Så awsome får man nog inte vara, men eftersom att hon är en liten ganster så är hon det endå :P
Issa
Stark och vacker, bästis sedan trean. Hon har alltid tid över för en vän i nöd♥
Jonas
Den schtekiga biffen ;) En sjukt cool snubbe med unik humor som alltid hänger på när man ska göra nåt kul.
Nora
När vi var yngre brukade vi alltid leka att hon var min hund, knorren. Kanske för att hon är så sjukt lojal♥ Söt och smart tjej som man alltid kan lita på.
Mattias
Ingen bild på honom, tyvärr. Han sitter oftast inne med datorn istället för att hänga med ut, men när han väl gör det har vi alla väldigt kul :D
A.S.S in my heart♥

Emilia
Hon brukar inte stanna kvar efter skolan, men hänger med oss dagtid. Hon har verkligen hjälpt mig det här året med skolarbetet, tack för det. Hade behövt gå om utan dig♥ Smart och gullig unge som jag alltid kan lita på c:

Lite enkla designtips!

Jag tänkte att jag kunde ge er lite tips så att ni kan piffa till era bloggdesigner! Jag börjar med något som jag vet att många vart ute efter, nämligen runda hörn med enbart CSS.
Denna kod för runda hörn funkar på wrapper, header, meny, inlägg, bilder m.m.
  • Kopiera denna kod;
-moz-border-radius: 15px;
border-radius: 15px;
  • Leta upp den del av bloggen du vill ända (pc ctrl+f/mac cmd+f)
Wrapper = #wrapper {
Header = #header {
Meny = #side {
Inlägg = #content {
Bilder = #image { (obs, att alla bilder i inläggen får runda hörn av denna kod)
  • Klistra in koden längst ner i avsnittet. Nu kan det se ut såhär;
#header {
background: #FFFFFF;
height: 300px;
width: 800px;
-moz-border-radius: 15px;
border-radius: 15px;
}
  • Vill du att hörnen ska vara rundare/spetsigare? inga problem, bara ändra 15 till mindre för spetsigare eller mer för rundare.

Nu tänkte jag visa hur man byter typsnitt på bloggen.
  • Börja med att ta reda på vad ditt typsnitt heter.
  • Leta upp det du vill ändra; (pc ctrl+f/mac cmd+f)
inlägg = /**post body text**/
rubriker = /**entry headers**/
  • byt ut det typsnitt som står efter font-family: till det som du vill ha. exempel;
/**post body text**/
.entrybody {
font-family: Serif; Här byter du till ditt typsnitt
font-size: 15px; Här kan du ändra storlek
color: #000000; Här kan du ändra färg
}

Tips på hemsidor;
GLÖM INTE:
Ha alltid din stil- och kodmall i säkert förvar om något skulle gå fel.
Förhandsgranska alltid innan du sparar din stilmall.
Gör aldrig något om du inte har full kontroll på läget.
Hoppas ni gillade tipsen!

Who are you to Judge..?


Tjockar i mig c:

Nu sitter jag här och tjockar mig på ett vackert sätt♥ Lyssnade nyss på sommar i P1, älskar det programmet. Det bästa programmet någosin finns här! Lyssna!!

Baguette med brie och salami

Dagens lunch c:

Välkommen till min nya blogg!

Jag heter Malin och är snart tretton år. På fritiden brukar jag hänga med mina kompisar, fotar och spenderar en hel del tid framför datorn, där det är FaceBook och webbdesign som gäller. Här har ni min kompis Alva's blogg, den har jag designat. Och Här är min gullunge Dalia's blogg, det är jag som "tvingar" henne att börja blogga ;)


RSS 2.0